Tilasuunnittelu, pintamateriaali- ja värisuunnittelu sekä kiintokalustesuunnittelu 

Tavoitat meidät täältä

YIN & YANG DESIGN toteuttaa kattavaa sisustussuunnittelua, jonka tärkeisiin osa-alueisiin kuuluvat tilasuunnittelu, pintamateriaali- ja värisuunnittelu sekä kiintokalustesuunnittelu. Nämä luovat pohjan sisustukselle.

Tutustu tällä sivulla tarkemmin jokaiseen aihealueeseen ja pyydä tarjous kokonaisuudelle tai esimerkiksi vain yhdelle osalle!

Tilasuunnittelu

Eri huonetilojen mitoitukset ja toimintojen suunnittelu.


Tilasuunnittelu parantaa tilan toimivuutta ja käytettävyyttä sekä tekee tilasta viihtyisämmän ja lisää mukavuutta. Hyvällä tilasuunnittelulla varmistat, että tila on oman näköinen ja siihen tehdyt ratkaisut palvelevat sinua nyt ja tulevaisuudessa. Tilasuunnittelu tähtää käytettävissä olevan tilan koko potentiaalin hyödyntämiseen parhaalla mahdollisella tavalla.

Suunnittelijan piirtämä, toiveiden mukainen pohjaratkaisu auttaa jo alkuvaiheessa kokonaisuuden hahmottamisessa.

Myös 3D-malli, jonka ansiosta suunnitelmaa voidaan tarkastella ennen toteutusta, auttaa tässä hahmottamisessa. 3D-malliin voi helposti kokeilla suunniteltuja pintamateriaaleja ja värejä sekä kiinto- ja irtokalusteita.

Pintamateriaalit

Materiaalit, värit, tekstuurit ja muut ominaisuudet. 


Pintamateriaalit ovat perusta, jonka päälle muu sisustus rakentuu.

Tilan ilme muuttuu ratkaisevasti pintamateriaalivalinnoilla, vaikka kalustus pysyisikin samana.

Pintamateriaalit vaikuttavat meidän näköaistiimme sekä viestivät vahvasti tuntoaistiimme. Esimerkiksi lattiapinnoissa parketti, laminaatti, korkki tai laatta tuntuvat kaikki erilaiselta jalan alla. Materiaalien erilaiset tekstuurit vaikuttavat myös siihen, miten valot ja varjot muodostuvat pintaan.

Pintamateriaalin pitää olla sekä silmää miellyttävä että helppohoitoinen ja kestävä. Näissä valinnoissa kannattaa suosia klassisia, ympäristöystävällisiä ja laadukkaita materiaaleja.

Värisuunnittelu

Värien valintojen lähtökohtina ovat asiakkaan värimieltymykset, tilan tunnelma, jo olemassa olevat värit ja huonekalut sekä tekstiilit.

Jotta kokonaisuudesta tulee onnistunut, on huomioitava myös tilan valaistus, talon rakennustyyli, historia ja ikä.

Kun kaikki valitut värisävyt sointuvat toisiinsa, asunnon värimaailmassa muodostuu kaunis ja harmoninen kokonaisuus, joka korostaa samalla myös asukkaan tyyliä ja persoonallisuutta. Taulu, matto tai taideteos voi toimia inspiraation lähteenä värisuunnitelmalle.

Suunniteltuja värejä on hyvä tarkastella myös paikan päällä. Silloin nähdään selkeästi eri värien vaikutukset tilaan. Värit ja sävyt näkyvät juuri niillä paikoilla ja pinnoilla, jonne ne olisivat tulossa – näin on helpompaa hahmottaa, miltä ne todellisuudessa näyttävät.

Kiintokalusteet

Keittiön, kodinhoitohuoneen, WC tilojen ja vaatesäilytyksen kalustesuunnittelu.


Yhdessä suunnitellut, yksilölliset kalusteratkaisut eroavat edukseen ja palvelevat parhaalla mahdollisella tavalla sekä kestävät aikaa. Suunnittelussa on huomioitava tilan toimivuus, unohtamatta visuaalisuutta. Kiintokalusteet ovat usein remontin kalliimpia osia. Niiden suunnitteluun ja valintoihin kannattaa paneutua sekä uhrata aikaa.
”Jokaiselle tavaralle oma paikka” on hyvä lähtökohta suunnittelutyölle ja auttaa kartoittamaan tilan tarvetta.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous

Ota yhteyttä Kauniaisista käsin toimivaan YIN & YANG DESIGNiin ja pyydä tarjous tilasuunnittelulle, pintamateriaalisuunnittelulle, värisuunnittelulle tai kiintokalustesuunnittelulle tai nämä kaikki yhdistävälle kokonaisuudelle!

Yhteystiedot